با استفاده از رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن می توان با حداقل دارو دیابت و پرفشاری خون را کنترل کرد.
وجود رابطه بین رژیم غذایی و فشار خون، دارای مفاهیم مهمی برای پیشگیری و درمان پرفشاری خون است که حتی در صورت نیاز به درمان دارویی نیز باید رعایت شود، البته رعایت رژیم غذایی و مصرف داروها، تنها در صورتی مؤثر است که بیمار به دقت به توصیههای پزشک خود عمل کند.
عوامل تغذیهای که در ایجاد این مشکل مؤثرند، عبارتنداز: چاقی، دریافت زیاد سدیم، مصرف کم پتاسیم و کلسیم.
در اینجا بهتر است به ذکر اهداف تغذیهای در افراد مبتلا به پرفشاری خون بپردازیم:
۱ – کاهش دریافت سدیم و چربیها
۲ – افزایش دریافت پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید
۳ – کاهش مصرف دخانیات
۴ – تشویق به رعایت عادات بهداشتی در خوردن غذا و تبعیت از رژیم غذایی متعادل
کرفس:
دکتر الیوت در جریان پژوهشهایی دریافته است که در کرفس ترکیب شیمیایی با نام فتالید وجود دارد که روی عضلات نرم رگهای خونی اثر کرده و آن را گشاد میکند و از این طریق به شکل مستقیم و ساده در کاهش فشار خون، تأثیر دارد.
سیر:
حداقل در هفده آزمایش بالینی نشان داده شده است که سیر قادر به تعدیل فشار خون است و میزان کاهش آن در اغلب آزمایشها با خوردن ۶۰۰ میلیگرم سیر از پنج تا ده درجه است.
چای سبز:
چای سبز سرشار از ویتامینها و مواد معدنی بسیاری از جمله: پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و… است. هر فنجان چای حدود ۲/۰ میلیگرم فلوئور دارد که در چای سبز از دیگر گونههای چای بیشتر است. وجود این مواد مغذی در چای سبز، آن را ماده مناسبی برای تعدیل فشار خون کرده و علاوه بر آن به حفظ سلامت اعصاب و عروق نیز کمک میکند.
سویا:
اسید آمینه موجود در پروتئینهای سویا عاملی برای تنظیم فشار خون هستند. مقادیر کم گوگرد و پروتئینهای سولفوره موجود در پروتئینهای سویا باعث افزایش دفع نمک از کلیه و کاهش دفع کلسیم میشود.
گریپ فروت و لیموترش:
این دو میوه مفید به عنوان سردستههایی برای مرکبات معرفی شدهاند که در حقیقت بالا بودن میزان ویتامین C و املاح معدنی در آنها موجب شده تا از دیرباز برای کاهش فشارخون مورد استفاده قرار گیرند، استفاده از این میوهها در وعدههای میانی(میان وعدهها) میتواند به سایر عوامل در پایین نگه داشتن سطح فشار خون کمک کند.
((جهت دریافت اطلاعات بیشتر مشاوره با پزشک و کارشناس تغذیه ، از طریق این صفحه اقدام فرمایید.))